Beautiful CSS Menus Css3Menu.com

Welkom in de
Mas Dea Augusta

drapeau francais

vlag nederland

facebook
© BeyCom

Ligging:
Het departement dankt haar naam aan de gelijknamige rivier - lengte 110 km -, die ontspringt in Batie-des-Fonts. De Drôme wordt omgeven door de Ardêche in het westen, de Provence in het zuiden en de Pre-Alpen in het oosten. Gemiddeld kent de Drôme meer dan 300 dagen zon.
In juli en augustus, de warmste maanden, ligt de normale temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Dat is aangenaam, vooral omdat er vaak een briesje waait. ’s Nachts koelt het heerlijk af.
Het departement is mooi en veelzijdig: adembenemende landschappen in de Vercors, zoals Le Combe-Laval, geurige heuvels met lavendelvelden en olijfboomgaarden, gevarieerde hoogteverschillen, unieke landschappen, schilderachtige binnenwegen. Steden, kastelen, tegen rotsen gebouwde dorpen, traditie, eeuwenoude vakkennis naast vernieuwing en moderniteit…. De Drôme heeft het allemaal.
Er zijn 3 grotere steden, Valence en Montelimar ( beiden een bezoek waard) en Romans, de schoenenstad. Er liggen maar liefst 4 van de 150 mooiste dorpen van Frankrijk in dit departement: Mirmande, Le Poët-Laval. La Garde-Adhémar en Montbrun-les-Bains. Andere dorpen zijn bijzonder, omdat ze botanische wandelingen hebben, tegen een heuvel aangebouwd zijn of gewoon eeuwenlang bewaard zijn gebleven.

Valence park

Zien:

 • Natuurpark de Vercors, een bergmassief tot 2300 meter hoog. Het is een uitgestrekt plateau met weinig, maar spectaculaire toegangswegen: de Col de Rousset, Combe Laval en de Grands (et Petits) Goulets.
 • Weides met vee, naald- en beukenbossen en steenwoestijnen wisselen elkaar af. Overweldigende natuurschoon met 1800 verschillende bloemen en planten ( waarvan meer dan 60 orchideeën) en 135 vogelsoorten.
 • Ook heel bijzonder, de diverse grotten. Sprookjesachtig mooi zijn de Grotten van de Chorange, voorgedragen voor de Unescolijst van Werelderfgoederen.
 • Sources de la Drôme, bij Bâtie-des-Fonds. Houten vlonders leiden langs de verschillende bronnetjes die samen de oorsprong van de Drôme vormen

DonJon Crest

Niet te missen:

 • Valence, met haar eeuwenoude stadskern rondom de moderne winkelstraten. Een prachtig, 150 jaar oud park ligt er pal naast.
 • Crest, met de hoogste donjon van Frankrijk en andere monumenten
 • Nyons: prachtige markt, leuk dorp en de eerste Franse olijfolie met een AOC.
 • Mirmande een van de 150 mooiste dorpen van Frankrijk. Hoog tegen de heuvel aan gelegen kunstenaarsstadje met imposante vestingmuren en een labyrint van smalle, kronkelende straatjes en galerietjes. Op 2 km afstand ligt het pottenbakkersdorp Clioscat.
 • Dieulefit, een kunstenaarsdorp met veel galerietjes en pottenbakkers.
 • Montelimar,toegangspoort tot de Provence en ook nogastad, kent een paar gezellige “Allées Provencales”, met tientallen terrasjes, een rijk erfgoed in het oude centrum en diverse musea.
 • Grignan een eeuwenoud kasteel met gebouwen uit de 16e en 17e eeuw, het grootste renaissancekasteel van Zuidoost Frankrijk. Iedere zomer het decor van de Fêtes Nocturnes.
 • Palais Idéal,een postbode spaarde gedurende 33 jaar stenen die hij onderweg vond en bouwde er een droompaleis van, een meesterwerk in de naïeve kunst.

( Om al dat moois te ontdekken hebben we diverse autoroutes, evenals stadswandelingen  van Die, Saillans, Crest, Valence,Chatillon-en-Diois, Montelimar, Dieulefit, Nyons)

Palais Idéal

En verder:

 • Forêt de Saou met de Trois Becs: het mooiste keteldal van Europa, 12 km lang en 2 km breed, indrukwekkende steenmassa’s en kliffen. Zeer gevarieerde flora en fauna van koningsadelaar tot gems, oehoe en marmot.

Doen:

 • Wandelen: op de meer dan 5000 kilometer uitgezette wandelpaden, langs wijngaarden, lavendelvelden of olijfboomgaarden. Voor ieder niveau, van een simpel ommetje tot meerdaagse tochten.  Er zijn lange-afstandspaden ( GR), of wandelingen met een thema ( in de voetsporen van de Hugenoten, De Retrouvance.
 • Fietsen: meer dan 2000 km aan fietsroutes.. En er is een route langs de Drôme, van 130 km, vanaf de oorsprong tot aan de Rhone. Mountainbiken is ook mogelijk op 3000 km aan routes en meer dan 160 circuits.,