Beautiful CSS Menus Css3Menu.com

Welkom in de
Mas Dea Augusta

drapeau francais

vlag nederland

facebook
© BeyCom

Zien, horen, proeven, ondergaan…de Drôme heeft op cultureel en culinair gebied veel te bieden.

Al ver voordat de jaartelling begon, woonden er mensen in deze regio. Zo ontdekte men in 1970 een werkplaats waar 4500 jaar eerder vuurstenen werden gehouwen. De Romeinen vestigden zich hier, de Hugenoten kwamen en gingen, graven en bisschoppen bouwden kastelen en verwoestten die van elkaar. Dat alles heeft zijn sporen nagelaten.
Bordjes “Centre Ville” leiden u naar de winkelstraten, waar moderne puien het beeld bepalen. Maar neemt u een steegje links of rechts, dan gaat u terug in de tijd. Ontdek de schilderachtige dorpjes met gewelfde doorgangen, de steegjes, bronnen en wasplaatsen. En buiten de bebouwde kom de talloze kapelletjes of de protestantse begraafplaatsen midden in een weiland.. Cultuur is er ook op een andere manier.

 

In de zomer zijn er diverse muziekfestivals, zoals:

  • Saou chante Mozart
  • Crest Jazzfestival aan de voet van de toren
  • Fêtes Nocturnes bij het kasteel van Grignan.
  • Muziekuitvoeringen in de Abdij van Valcroissant of de kathedraal van Die
  • In Chatillon-en-Diois het Festival d’Art et Vigne ( wijn en kunst)
markt
Kunstenaars voelen zich thuis in de Drôme. Overal zijn galerietjes te vinden, op vrijwel iedere markt verkopen pottenbakkers hun producten en er zijn echte “kunstenaarsdorpen”  zoals Mirmande, Clioscat en Dieulefit. De Drôme kent ook veel bijzondere ambachtslieden zoals de makers van de santons ( sprookjesfiguren), olijvenmandenmakers, instrumentenbouwers, waaierschilders, glasmakers...