Beautiful CSS Menus Css3Menu.com

Welkom in de
Mas Dea Augusta

drapeau francais

vlag nederland

facebook
© BeyCom
Culinair:
Frankrijk is natuurlijk bekend om zijn vele restaurants. De Drôme kent maar liefst 700 eetgelegenheden, van heel simpel tot sterrenrestaurants.
De menukaart bestaat meestal uit een “à la carte”-gedeelte, gevolgd door een aantal 3, 4 of 5 gangenmenu’s. Omdat Franse werknemers vaak tussen de middag een warme maaltijd nuttigen, kent vrijwel ieder restaurant een “plat du jour”, een dagschotel, of een” menu du jour”, met een voor-, hoofd- en nagerecht, inclusief een glas wijn of een kop koffie.
De top is wel “Pic” in Valence, waar kok Anne-Sophie Pic als enige vrouw in Frankrijk een driesterrenrestaurant runt.
repas

appelbol

Streekproducten

  • Clairette de Die: Een bezoek aan Die of de Diois is niet compleet zonder deze fruitige, zachtzoete en bruisende wijn te proeven. De natuurlijke gisting, zonder toevoeging van suikers, levert een lichtalcoholische, champagneachtige wijn op.
  • Andere wijnen: de 3 grands crus (Hermitage,Crozes-Hermitage en Vinsobres), de 4 AOC’s (  Côtes du Rhône, de wijnen van Die, Châtillon-en-Dios, Coteaux du Tricastin). Er zijn talloze caves te bezoeken voor een wijnproeverij.
  • Lavendelvelden zorgen voor een prachtig landschap, een heerlijk aroma en na de pluk voor talloze geurige producten zoals zeep en olie.
  • Er is verder een scala aan streekproducten: truffels, olijven,olijfolie,walnoten en walnotenolie,  Pintade ( parelhoen), Picodon (klein geitenkaasje), Bleu du Vercors-Sassenage (blauwaderkaas), noga uit Montélimar. Natuurlijk veel vruchten, zoals nectarines, perziken, abrikozen,kerzen
  • Heel bijzonder:  De bewoners van de Diois leven dichtbij de natuur, zijn bezorgd om het milieu en leven in een ander ritme, daarom hebben ze zich al vroeg gericht op biologische en duurzame productie. Die biologische landbouwers hebben op die manier de regio Diois tot één van de topgebieden „bio“ van Frankrijk gemaakt!
    Een van die bekende bioproducten is het lamsvlees.

Veel van bovengenoemde streekproducten zijn te vinden op de talloze marktjes.
De meest bijzondere zijn die van Die en Nyons. Ook de kleinere zoals in Chatillon-en-Diois en Saillans zijn gezellig en typisch Frans.

Table d’hôte:

Wij vinden het echt leuk om voor anderen te koken. Als u bijvoorbeeld op de dag van aankomst wilt mee-eten, horen we dat graag. Bent u allergisch voor iets of zijn er dingen die u niet lekker vindt, laat het dan a.u.b. even weten. Dit kunnen we u bieden: *Een driegangenmenu à € 25,- per persoon. Voor die prijs krijgt u een entree, hoofdgerecht en dessert, met een kwart liter wijn p.p. . Uiteraard een kopje koffie of thee om het af te sluiten. Plus een surprise: een welkomstdrankje, een amuse en/of een zelfgemaakt likeurtje. *Een huisgemaakte pizza voor 2 personen kunt u bij ons nuttigen of in de gîte bezorgd krijgen. Schuift u bij ons aan, dan kunt u uw eigen menu uitbouwen. Wijn erbij of een toetje na? Het kan, niks hoeft…. In de gîte ligt een prijslijst waarin een en ander wordt gespecificeerd.